Pazartesi, Haziran 17 2024
|
Başlık |
Soran |
|
Mum üzerine ayet okumak günah mı?
- Ayeti kerime mum üzerine 41 adet okunacak ve filan kişi de benim sevgimden aşkımdan böyle yansın ve bir an evvel bana dönsün (burada niyet söylenecek) deyip yakılacak... Bu tertibi uyguladığınız kişi nerede ve ne kadar uzakta olursa olsun döner gelir ve sizi ölene kadar sever.
و القيت عليك محبة منى
(Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni
أَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِّنِّي وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِي
- Daha önce böyle bir duayı yaptım sonuç aldım gibi sanki ama sonra büyü olmasından günaha girmekten korktum.
- Bu büyü mü ya da yapsam günah olur mu çoğu yerde günahı yok dua diye geçiyor rica etsem yardımcı olur musunuz?
|
ahmet
|
|
Birine deccal demekte sakınca var mı?
- Kötü, fasık veya kafir birine deccal demekte sakınca var mı?
- Yaptığı hareketten dolayı ona "küçük deccal" ,"deccale benziyor", "deccal gibi insan" , "deccallerin deccali" kelimelerini kullanmakta sakınca var mı?
|
ahmet
|
|
İpek kirpik abdest ve gusle engel olur mu?
- İpek kirpikler bu son dönemlerde hanım kardeşlerimiz tarafından pek fazla kullanılıyor, kullanılan yapıştırıcı abdeste mani olduğunu söylüyorum, ama kirpiklerin üstüne yani köklerine yapılmadığı sürece bir sorun olmadığını söylüyorlar (günah olduğunu kabul etseler de), bu düşünce ne kadar doğru sizlere göre?
|
Adsiz_hesap
|
|