1. Kolostomi hastalığında doğrudan karın duvarına yapıştırılan bir torbaya gelen dışkının kontrolsüz bir şekilde boşaltılması gerçekleşiyor. Bu durumda özürlülük hali gerçekleşir mi?
- Kolostomi (kalın bağırsağın ameliyatla karın ön duvarına ağızlaştırılması) ameliyatı geçiren kişi abdest konusunda nasıl hareket etmelidir?
2. İdrar torbası kullanan hastaların özürlü olma durumu nasıldır?
- Devlet memuruyum ve kamu hakkının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim, fakat aşağıda soracağım sorunun içinden çıkamadım.
- Benim hatalarımdan dolayı projeyi yerine getiremedim ve kurumum, ruhsat indiriminden yararlanamadı. Kurumum 75 bin yerine 100 bin ruhsat ücreti ödedi.
- Şimdi ben devletin 25 bin lira hakkına girmiş mi oldum?
- Kurumun 25 bin lira fazladan ödeme yapmasından dolayı devlet gelir kaybı yaşıyor olabilir, detayını ve nasılını bilmiyorum, gelir kaybı yaşamıyor da olabilir.
- Şimdi benim devlete 25 bin lira ödemem gerekir mi?
1) DNA çekirdekte bulunuyor. Her hücrenin bir çekirdeğinin içinde bulunuyor. Ya yeni doğan hücre için yeni bir DNA gerekiyor mu, yoksa önceki hücre bölünmesiyle DNA’yı da mı alıyor?
2) Bu DNA iş yapabilir mi? Sanki bu kadar şeyi yapmak zorunda diye bir şey olmaz mı, bunun mantıksızlığını mikro alem üzerinden detaylı ve örneklerle açıklar mısınız?
3) Bir organın her hücresinde DNA var ya bu organ DNA’nın farklı dizilimleriyle mi oluşuyor?