- Bir büyüğüm misafirim oluyor, fakat sürekli fitne verecek vesveseli konuşmalar yapıyor, nasıl durduracağımı bir türlü bilemiyorum, yardımcı olur musunuz?
- Şimdilerde bazı kadınlar, ninelerimiz, anneannelerimiz genelde saçlarının belli bir kısmını örtüyorlar. Alın üzerinde belli bir miktar saç görünmesi günaha sebep olur mu?
- Bu durum kadının genç veya yaşlı olmasına göre değişir mi?
- Kendimi tanımıyorum.
- 31 yaşında yetişkin evli 1 kız çocuk babasıyım.
- Kendimi tanımayınca gafilce bir gururun içinde olduğumu düşünüyorum ve çok alınganlık yapıyorum sanırım.
- Bu konularda neler önerirsiniz?
- Esma binti Umeys hem Hz. Ali hem Hz. Ebubekir ile evlenmiş. Peygamberimizin iki kızı da Hz. Osman ile evlenmiş. Evet öldükten ve iddet süresi bittikten sonra bile olsa nasıl böyle bir şey olur, ne kadar doğru?
- İslamiyet böyle bir şeyi nasıl hoş karşılar?
- Sistem işleyişi şöyle:
Girişimci, şirketini bir aracı kurum vasıtasıyla internet üzerinden kampanyaya çıkarıyor. Daha sonra yatırımcılar da ödedikleri tutar oranında şirkete ortak oluyorlar. Kurulan şirket türü anonim ve en başta yayınladıkları izahnameye göre bazen imtiyazlı pay da koyabiliyorlar. Paramızı yatırmadan önce girişimcilere İslami kurallara uyup uymayacaklarını sorabiliyoruz. Bu sistem devlet gözetiminde gerçekleşiyor.
- Aşağıdaki hadis Tırmizi ve İbni Mace kaynaklarında geçiyor. Fakat araştırdığım kadarıyla bu hadis alimlerinin zayıf hadisleri de alabildiklerini öğrendim. Bu hadis sahih midir, zayıf mıdır öğrenmem gerekiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?
- Resûlullah (sav) buyurdular ki:
“Kim bir belaya uğrayanı görürse bu duayı okusun. Artık yaşadığı müddetçe her ne bela olursa olsun ona maruz kalmaktan muhafaza edilir. Bu bela ona isabet etmez.” (Hadis Kaynak: İbn-i Mâce, c.2, Dua 22, h.3892; Tirmizî, Deâvât 38, h.3427, 3428)
“Elhamdü lillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihî ve feddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlen, ûfiye min zalikel belâi kâinen mâ kâne.”