- Bureyde şöyle rivayet etmiştir: Rasulullah s.a.a buyurdu ki:
“Her peygamberin bir vasisi ve mirascısı vardır; benim de vasim ve mirascım Ali’dir” (İbni Asakir, “Tarih ed-Dimeşk”, 42/392)
- Büyük Ehli Sünnet alimi ve Şafii Mezhebinin İmamı “İmam-ı Şafii Divanı” adı ile meşhur olan Şiirler toplusunda Ali'yi “vasi” diye anmaktadır:
قالوا ترفضت قلت : كلا=ما الرفض ديني ولا اعتقادي
لكن توليت غير شكٍ=خير إمامٍ وخير هادي
ن كان حب وصي رفضاً=فإن رفضي إلى العباد "Dinden çıktın dediler, dedim asla, ne dinden çıktım ve nede dinsizliğe inandım
Şüphesiz ben imamların en üstününü ve hidayet edicilerin en hayırlısını sevmekteyim
Vasiyi sevmek eğer dinsizlikse bu durumda ben insanların en dinsiziyim." (İmam Şafii, “Şiir Divanı”, sayfa 16)
- İbrahim 34, insanların istediği her şeyi verdik ne anlama geliyor. Mesela ev araba gibi şeyler mi yani insanda bu ev araba yoksa da evi arabayı Allah yarattı insan sadece ev satın alacak bu anlamda mı yoksa yaşaması için gerekli olan her şey anlamında mı?
- Adam mesela çocuk istiyor Allah da vermiyor. Buradaki her şeyi verdikten kasıt ne olabilir?