Müslüman olmayan ülkelerde İslami gruplara, İslami hizmetlere nasıl izin veriliyor? ABD din karşıtı olmasına rağmen Tarikatlara, Cemaatlere, Risale-i Nur’un okunmasına ve araştırılmasına, bu minvalde bazı Vakıflar ve STK’lar kurulmasına nasıl izin veriyor? Almanya diğer belli birtakım cemaatlerin kendi ülkesinde faaliyet göstermesine nasıl izin veriyor? Ya da Fransa, Rusya, Çin ya da tüm Avrupa? Genelinde tüm ehl-i küfür bu tarz girişim ve organizasyonlara (yurt, okul, kültür merkezi, İslami araştırma vakfı vb…) İzin veriyor? Bakıldığında kesinlikle yasaklamaları ve izin vermemeleri gerekiyor. Bu durum diğer insanların aklında “acaba bunların gavurla bir iş birliği mi var?” sorusunu oluşturuyor.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Necm suresinde 1. inişte 2 yay mesafesi, uhra "ikinci-sonraki" inişte sidretül münteha gerçekleşir.. Miraç anlatılarında bu sıra tam tersidir izahı ne?
Necm Suresi’nin ilk 18 ayetindeki eylem ve mekân akışı incelendiğinde şu metinsel dizilim ortaya çıkmaktadır:
1. Aşama (Necm 7-9): Ufukta belirme, yaklaşma ve iki yay mesafesi (Kâbe Kavseyn) kadar yakınlaşma.
2. Aşama (Necm 13-14): "Ve لقد رآه نزلة أخرى عند سدرة المنتهى" (Andolsun ki onu sonraki/ikinci inişinde de Sidretü'l-Müntehâ'nın yanında gördü). Geleneksel kabul ve kurgularda ise bu kronolojik akış tersine çevrilmektedir: Geleneksel kurgu, peygamberin göğe yükselip önce Sidretü'l-Müntehâ'ya ulaştığını iddia ederek 2. aşamadaki olayı 1. sıraya taşımaktadır. Ardından Sidre sınırının aşılıp ilahi huzura/Kâbe Kavseyn'e varıldığını ileri sürerek 1. aşamadaki olayı 2. sıraya çekmektedir.
- Bu hadis-i şerifi açıklar mısınız?
“Mal biriktirmek için dilenen, gerçekte kor istiyor demektir. Artık ister az, ister çok dilensin.” (Müslim, Zekat 105)
- Hadisin Arapça aslını yazar mısınız?