- Farklı etnik kökenlerden/ırklardan insanlarla evlenmenin caiz olduğunu biliyorum, ancak bunun manevi açıdan ve toplum düzeyinde faydaları var mı?
- Sık sık diğer etnik kökenlerden kadınlarla evlenmeyi düşündüm, kendim Türküm ve sık sık Arap kadınlarına âşık oldum, okula birlikte gittiklerim gibi.
- Bazılarının hiçbir zararı yok dediğini duyuyorum, bazılarının ise uyumsuzluğa neden olmamak için önlem alınması gerektiğini söylediğini duyuyorum, ancak açıklığa kavuşturur musunuz?
- Ayrıca bir evliliğin farklı kültürlerden bireylerden oluşmasının bireye, aileye ya da topluma faydaları var mıdır?
- Pek çok insan bu hayatın bir sınav olduğunu söylüyor, Allah hepimizi sınayacak, bu yüzden bu şeyin kafama nereden takıldığını bilmiyorum, ne olursa olsun hiçbir şey işe yaramayacak çünkü belki de Allah C.C beni bu konuda da test ediyor. Bu nedenle iyilik bekleyemiyorum çünkü her zaman bu hayat bir sınav olduğuna göre neden istediğimi elde edeceğimi düşünüyorum.
- Ayrıca ne kadar iyi düşünürsem düşüneyim asla gerçekleşmeyeceğini hissediyorum, bu yüzden olumlu düşünmekten korkuyorum çünkü iyi düşünürsem gerçekleşmeyeceğini hissediyorum (geçmiş deneyimlerimden dolayı, ne kadar iyi düşünürsem veya hayal edersem edeyim asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum).
- Hadislere göre, dünya semasında deniz mi vardır?
- Tevilatü’l-Kuran isimli eserde, Enbiya suresinin 33. ayetinin tefsirini okurken böyle bir hadisle karşılaştım, tam olarak alıntılayacağım. Astronomi bilimiyle ters düşen bu yorumu nasıl anlamak gerekir?
- Ayetin zahiri orada bir deniz ya da bir nehir olduğunu ve Güneşle Ayın içinde yüzdüğünü, oradan battıklarını ve doğduklarını ifade ediyor. Çünkü Allah Teâlâ Her biri bir yörüngede yüzmektedir buyurmaktadır. Yüzmenin ne demek olduğu herkesçe malumdur.
İbn Abbâs’tan nakledildiğine göre Hz. Peygamber şöyle haber vermiştir:
“Allah dünya semasının altında üç fersah miktarında bir deniz yaratmıştır. Bu dökülmesi engellenmiş ve Allah’ın emriyle havada durmaktadır. Ve ondan bir damla bile damlamamaktadır. Denizlerin tümü sakindir. Ama bu deniz ok hızıyla akmaktadır. Sonra onun havadaki durumu düzdür. Sanki doğu ile batı arasında uzatılmış bir dağ gibidir ve Güneş, Ay ve tüm yıldızlar (hunnes) bu denizde yüzmektedir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir mealindeki beyanın manası işte budur.”