Cumartesi, Temmuz 01 2023
Başlık |
Soran |
|
Kulağımızı tıkayınca cennetteki ırmakların sesini mi duyarız?
- 2 parmağımızla 2 kulağımızı tıkadığımızda cennetteki ırmakların sesini duyar mıyız?
- Bu kan akışının sesi mi, meleğin sesi mi yoksa gerçekten cennet ırmaklarının sesi mi? Bununla ilgili hadisler olduğu söyleniyor, doğru mu?
- Efendimiz (asm) söylüyor, Hz Aişe'ye gösteriyor.. kulağınızı tıkayın. o sesi bir dinleyin.. kevser havuzunun sesi odur.. (Keşfu’l-hafa, 1/123)
- İbn Cerir Hz. Aişe’nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: Kevser ırmağının şırıltısını duymak isteyen kimse, o sesi gözüyle duyamaz. Aksine o akıntının uğultusu, insanın parmaklarını kulaklarına koyduğunda duyduğu uğultu gibidir.
|
İsrafil İbarhimov
|
|
Anne-baba zulmetse bile evlat onlara itaat etmeli mi?
- Bu hadis sahih mi?
- Hz. Peygamber (asm) Efendimiz “Ana-babasından biri hayatta olup da rızasını almayan Cehenneme girmeye müstahak olur.” buyurunca sahabilerden biri “Ya Resulallah ana-baba evlatlarına zulmetse de böyle mi?” diye sorunca cevabında üç defa “Evet zulmetseler de…” buyurdu. Beyhaki.
|
ahmet
|
|
Ergenliğe girmeyen kız ile nikah olur mu?
- Ergenliğe girmemiş kıza nikah oluyor, fakat cinsellik olmuyor peki neden o zaman nikah oluyor?
- Şiilerde "Daimi veya gayri-daimi nikah ile 9 yaşından önce eş ile cima (cinsel ilişkide bulunmak) caiz değildir. Lakin diğer faydalanmalar şehvetle el atmak, sarılmak veya tefhiz etmenin sakıncası yoktur. Hatta emzikteki olsa bile." [15].
- Sünnilerde böyle bir şey var mı?
- Bir de ergenlik öncesi cinsellik yasak, peki neden nikah olabiliyor?
|
ahmet
|
|