- Hz. Nuh’un gemiye girince, gemide nüfusun artması yaşamı zorlaştıracağından Hz. Nuh insanların ve hayvanların çiftleşmesini yasaklamış, ama köpek bu yasağa uymamış, kedi de durumu şikayet etmiş, ancak ispat edememiş, tekrar olunca kedi yine şikayet etmiş ama yine ispat edememiş, bu defa Hz. Nuh dua etmiş bir daha olursa gözleriyle görsün diye, üçüncü defa da köpek bu yasağı çiğneyince kedi yine şikayet etmiş, ancak bu defa köpek çiftleşme esnasında uzun zaman bir türlü birbirlerinden kopamazlar ve yasağı çiğnediği açıkça görülmüş. Köpekler bu yüzden kedilere düşmanlık beslerlermiş...
- Bu bilgi doğru mu, bu konuda bir hadis hadis var mı?
- Bazı kimselerin ölenin arkasından "devri daim olsun" dediğini duyuyoruz, İslamiyet’te bu söylemin yeri var mı?
- Bu inanç hakkında bilgi verir misiniz?
- Bu dua hadiste geçer mi?
- Bir Müslümanın ölümünü duyunca, "İnna lillah ve inna ileyhi raciun" dedikten sonra, "Ya Rabbi onu salihlere kat, rahmetine eriştir, çoluk çocuğuna iyilikler ihsan et, bizi de onu da mağfiret et." diye dua edin! [İbni Asakir]
“Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık.” (Furkan/45)
“Sonra onu kendimize yavaş yavaş çektik.” (Furkan/46)
“O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır.” (Furkan/47)
- Furkân 45, dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünün bilinmediğinin açık göstergesidir. “Gölgenin sabit kalabilmesi”, Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmeyi bırakması ve aniden durması demektir. Bu durumda neler olurdu, tahmin etmek güç olmasa gerek….
- Ama bilindiği gibi Kuran’da Güneş, Dünya’ya yaklaşıp uzaklaşan ve böylece gece-gündüz oluşumunu sağlayan bir varlıktır.
- Furkân 46′da Güneş’in yavaş yavaş “kendilerine” doğru çekildiği anlatılıyor. Böylece gece oluşuyor ve gece gündüzün nimetleri takip eden ayette anlatılıyor. Kutuplarda durumun altı ay uyku-istirahat ve altı ay da hareket-çalışma olarak ayarlanması elbette Allah’ın takdiri oluyor bu durumda…
- Peygamber (asm) Hz. Aişe ile yemek yiyeceği vakit eğer sofra da içilecek bir şey varsa önce O'na (r.a) içirdiğini sonra da O'nun içtiği yerden içtiği rivayeti var mı; sahih mi?