- Tavuk fosillerine göre 5-6 bin yıl önce yaratılmış olabilir tavuklar, peki bunun İslamiyet ile bir zıtlığı var mı?
- Yani Kur’an veya hadislerde Hz. Âdem tavuk yetiştirirdi gibi bir ibare var mı?
(Koyun, sığır vs. gibi fosiller çok eskiden de varmış).
- Yeniden dirilişe bir örnek olarak Rum Suresi, 50. ayetteki “…ölümünden sonra yeryüzünü nasıl diriltmektedir?..” ifadeyi aktardıktan sonra kışın ağaçların, nebatatın kurumasını ve baharda tekrar yeşermesini, meyveler vermesini örneklendirerek ölümden sonraki dirilişi ifade ediyoruz.
- Ancak birisi, ağaçlar kışın ölmez, yeni meyveler da baharda ürerler dedi.
- Fenni olarak bakıldığında ağaçlar ve diğer yeryüzündeki bitkiler kışın iskelet halini alsa da tekrar yeşerip meyve vermesine engel bir ölümü olmuyor.
- Ayeti kerimede yeryüzünün kurumasına ölüm denilmesi ile bu bilgiyi nasıl açıklayabiliriz?
- Bir evrimciyle tartışırken tiktaalik roseae sahte çıktı dedim, delilin var mı dedi. Birkaç makale attım ama pek bilimsel değildi galiba. Evrimci bir bilim adamı sözü ya da bir itiraf ya da bir tutarsızlık lazım tiktaalikin sahte çıkması için dedi.
- Sorum: Bu tiktaalikin sahte olduğunun delili ne, bilim adamı sözü falan var mı?