“Siz öyle bir zamanda bulunuyorsunuz ki, fukahası (dini bilgisi çok alim) çok, hatipleri (hatip vaaz eden) az olacak. İşte böyle zamanda amel ilimden hayırlıdır. Size öyle bir zaman gelecek ki fukahası az, hatipleri çoktur. İşte o zaman ise, ilim amelden hayırlıdır” (Ramuz, s. 135)
إِنَّكُمْ قَدْ أَصْبَحْتُمْ فِي زَمَانٍ كَثِيرٍ فُقَهَاؤُهُ قَلِيلٌ خُطَبَائُهُ قَلِيلٌ سُوءَ الُهُ كَثِيرٌ مُعْطُوهُ اَلْعَمَلُ فِيهِ خَيْرٌ مِنَ الْعِلْمِ وَسَيَأْتِى عَلَيْكُمْ زَمَانٌ قَلِيلٌ فُقَهَاؤُهُ كَثِيرٌ خُطَبَائُهُ كَثِيرٌ سُوءَ الُهُ قَلِيلٌ مُعْطُوهُ اَلْعِلْمُ فِيهِ خَيْرٌ مِنَ الْعَمَلُ 1) Biz şu an 21. Yüzyıldayız bu zamanda hadiste belirtilen 2 durumdan hangisi var?
2) Peygamberlikten sonra alim makamı en yüksek olsa da amel işleyerek daha yüksek bir makama ulaşabilir miyiz?
3) Dinimizde ilim mi önemli amel mi? Birçok hadiste alimin abid kişiden ahirette daha üstün makamda olduğu söylüyor. Bir kişi ameliyle alimden daha üst makam elde edemez mi? Eğer edemezse ilim daha önemli olmaz mı?
- İnternette videolarda bir ateistin iddiasına göre karı koca ikisi de çalışıyor her ikisi de 60 bin lira kazanıp toplam 120 bin lira paraları var. Eğer koca ölürse kadın mirastan dörtte bir pay alır yani toplam 30 bin lira kadına kalıyor, burada kadına haksızlık yapılıyor iddiasındadır. Gerçekten durum böyle mi?
- Benim bildiğim kadının kazancı kendine aittir. Bu durumu açıklayabilir misiniz?