- Bu rivayet şöyle:
Hüseym- Ali b. Zeyd- Eb Ubeyd eb. Abdillah- Abdullah b. Mes’ûd tarîki ile rivayet edilmiştir. Ahmed Müsned, I, 374 Rasûlullah (s.a.v.) şöyle söylemiştir:
Nutfe rahimde değişmeden kendi halinde kırk gün geçirir. Kırk günü geçirdikten sonra aynı şekilde aleka, mudga ve kemikli bir hale dönüşür. Allah c.c. onun yaratılışını tamamlamak istediğinde bir melek gönderir. Melek, Ya Rabbi! : Erkek mi, Kadın mı? Saki mi, saîd mi? Kısa mı, Uzun mu? Kuvveti az mı, çok mu? Eceli nedir? Sağlıklı mı sakat mı? diye sorar. Rasûlullah (s.a.v.) dedi ki: İşte hepsi böylece yazılır. Oradakilerden biri; bütün bunlardan sonra o vakit amel ne işe yarar diye sordu. Hz. Peygamber; Siz amele devam edin zira herkes ne için yaratılmışsa ona yöneltilecektir dedi.
- Bu hadiste nutfenin 40 gün hiç değişmediği söyleniyor, ancak bilime göre embriyonun hiç değişmediği bir zaman yok, nutfeye döllenmiş yumurta dense dahi bu yanlış görünüyor.
- Bu hadisi açıklar mısınız?
- Cinlerin geleceğe gitmeleri sonra yasaklandıysa, neden daha evvel geleceğe gidip ne hale geleceklerini görmediler?
- Cinler hızlı değil de biz yavaş olamaz mıyız? Onlar hızlarından dolayı bizleri yavaş şekilde hareket ediyormuş gibi görüyor olamazlar mı?
- Hepsinin hızlı hareket edebildiklerini nereden biliyoruz? Yalnızca ifritler hızlı hareket ediyor olamaz mı?
- Aramızda boyut farkı olmasına rağmen damarlarımızda nasıl dolaşabiliyorlar?