Bir zât def-i beliyyât için istişfâ (اِسْتِشْفَاۤءْ) ve istişfa' (اِسْتِشْفَاعْ) için böyle demiş:
لِى خَمْسَةٌ اُطْفِى بِهَا نَارَ الْوَبَاۤءِ الْحَاطِمَة
لْمُصْطَفٰى وَالْمُرْتَضٰى وَابْنَاهُمَا وَالْفَاطِمَة
“Bende beş şey vardır ki, onlarla veba ateşinin yangınını söndürürüm: Mustafa (a.s.m.), Murtazâ Ali (r.a.), onun iki oğlu Hasan ve Hüseyin (r.a.) ve Fâtıma (r.a.) (Mecmuatü’l-Ahzâb, 3:505)
- Çocuğum dışarıda oynadığında ağlayarak eve geliyor ve birilerini sürekli şikayet ediyor. Dışarı göndermesem evde asosyal bir hale gelecek.
- Dışarıda akranlarıyla mücadele edebilmesi için ebeveyn olarak nasıl bir yol izlemeliyiz?
- Bazı kimseler akıllı telefonları yurtdışından getirerek veya getirterek ciddi miktarda ucuz bir fiyata satıyor. Devlet de yolcu, beraberinde yurtdışından 2 ya da 3 yılda bir telefon getirip pasaporta kayıt yapabilir. Ayrıca ücreti mukabilinde kayıt yapması gerekmektedir diyor.
- Ucuz fiyata satan kişiler çoğunlukla (eğer mümkünse) ücret vermeden yasal olmayan bir şekilde kayıt yapıyor. Maddi durumu iyi olmayan çoğu insan daha fazla para vermemek için bu kişilere yönelebiliyor.
- Bu kişilerden telefon almanın hükmü nedir? Caiz midir?
- Maddi durumu kötü olup, alanlar ne yapmalıdır?
- İmam namaz durunca, sünnetin salli, barik, rabbena, rabbenağfirli dualarını okumak mı, yoksa okumadan selam vermek mi daha uygun?
- Babam şu manada bir sual sordu: Bizim camide farzdan önceki sünnetleri imam ve cemaat biraz hızlıca kılıp hemen farza başlıyorlar. Onlar farza durdukları zaman ben sünnetin 4. rekatının ettahiyyatü'sünü okuyor oluyorum. Bu durumda salli, barik, rabbena, rabbenağfirli dualarını da okuduktan sonra mı cemaate katılayım?
- Yoksa CEMAATE DAHA ERKEN DAHİL OLMAK ADINA bu 4 duadan hiçbirini okumadan veya bir ya da birkaçını okumadan selam verip hemen imama uymam daha mı uygun?