- Bakara suresi 96. ayette onların yani (kafirlerin ) bin yıl yaşatılması azabı onlardan uzaklaştırmaz diyor Cenab-ı Hak. Ama bu dünyada 1000 yıl kalsalar azap o bin yıl boyunca uzaklaşmış olmuyor mu sonuçta.
- Birinci olarak bu meselenin hallini rica ediyorum.
- İkinci sorum ise Bakara suresi 96. ayetin açıklamasını birçok tefsirden okudum, araştırdım birbirlerinden farklı bunlar. Ben zahirî mananın hangisi olduğunu nasıl anlayacağım?
- Dünyamızda çok çeşitlilikte canlılar bulunmakta. Evet, Yüce Rabbim sanatını kendini gösteriyor.
- Ben sizden öğrenmek istiyorum bu kadar çeşitliliğin nedenini mesela köpekler bile kendi içinde o kadar çeşitli ki alman kurdu, sibirya kurdu, kuş köpeği vs.
- Evimizde baktığımız süs bitkileri.
- Ekolojik sistemin bu kadar büyük ve çeşitli olmasının hikmeti nedir?
- İmam Suyuti'nin tefsiri Durrü'l-Mensur tercemesi cilt 9, sayfa 323, 1. Baskı (İsra Suresi ayet 45-48'in açıklamasın)'da şöyle bir rivayete denk geldim.
- Bu rivayetteki yazıdan (yazıp üzerimde bulundurarak) faydalanmak istiyorum ancak Arapçasını bulamadım.
- Sorumun altına cevap olarak yazar/naklederseniz çok sevinirim...