- Bununla ilgili sitenizdeki cevapların hepsini okudum. Kahır mucizeleriyle Şakkı kamer mucizesi arasında nitelik olarak farklar var mı?
- Müşriklerin istiğfar süresi ve Hz. Peygamber (a.s.v) aralarında bulundukça Allah helak etmeyeceğini bildirmiş bunu biliyorum, fakat bu helaka meydan vermemek için Safa tepesinin altın olması gibi mucizelerin talep edilmesinden önce değil de Şakkı kamer mucizesinden önce bu ayetin nazil olması sizce gerekmez miydi, tabi bu mucizenin kahır mucizesinden ayrılan yönleri yok ise.
- Bunu şunun için soruyorum, Allah sünnetinde değişiklik olmayacağını söylüyor böyle olunca sünnetinde tebdil olmuş olmuyor mu?
- Özetle şunu derim; Allah sünnetinin değişmeyeceğini beyan ediyor, kahır mucizesi vaki olduktan sonra inkarcı kavmi değişmez sünneti olarak topyekûn yok ediyor, Şakkı kamer bu mucizelerden farksız ise Allah -haşa- kendisiyle çelişmiş olmaz mı?
1) Kadir gecesinin ramazanda olduğuna dair deliller nelerdir?
2) Kadir gecesi belirli bir zaman ise neden sürekli değişkenlik gösteriyor?
3) Kadir gecesi tüm dünyada aynı anda nasıl olacak çünkü dünyanın bir tarafında sabah iken diğer tarafı geceyi yaşıyor, yani tüm insanlık kadir gecesini aynı anda idrak edemeyecek?
4) Duhan suresi 3. ve 4. ayetlerde belirttiği gece Kadir gecesi mi?
5) Kadir suresi 1. ayet ile Bakara suresi 185. ayet arasında bir bağlantı var mı?
- Onlardan borç alınabilir mi?
- Peygamberimiz, Müşriklerden, Yahudi ve Hristiyanlardan borç almış veya borç vermiş mi?
- Onlara sadaka veya zekat vermiş mi?