- Kıyamet suresinde 37. ayette kendisi meninin bir damlasından değil miydi? Burada erkek mi kadın mı belirtiliyor?
- Müminün 13 nufteyi sağlam bir karargaha yerleştirdik derken zigotu mu kastediyor eğer zigotu kastediyorsa mucize oluyor?
- Necm 45-46 erkek ve dişi olarak iki çifti yaratan odur, atıldığında meninin bir damlasından derken buradaki meni erkeği mi kastediyor yoksa kadınla erkeğin menisinin birleşiminden mi?
- Çünkü cinsiyeti erkek belirler ve erkeğin menisi ana materyali oluşturduğu için mi erkeğin Kıyamet suresinde kendisi menin damlası değil miydi, diyor. Allah (cc) böyle derken bilimle çakışıyor mu? Buradaki meni erkeğin mi?
- Ben bir kozmetik ve deterjan şirketi danışmanıyım. Bu şirketin kataloğu islâmî ölçütlere uygun değil. Aşırı açık değil helal belgeli Müslüman ülkelere satış yapan bir firma.
- Ama mesela parfüm kısmında erkekle kadın pozu var ve erkeklerin diz kapağı da avret sayılıyor bir deodorantı tanıtırken bu var.
- Aynı zaman da hanımlarda diğer hanımların diz kapağından yukarısına bakmaması gerekiyor. Burası açık bir poz da var ben buraları sansürlüyorum artık kağıt yapıştırıyorum. Ama başkalarının evine sipariş verdiğimde ve katalog onlara gittiğinde açık saçık bir takım şeylerin olduğu kataloğu göndermiş olacağım. Gözleri harama değecek. Eğer ben göndermeseydim değmeyecekti.
- Ne yapabilirim?
- "Sebep olan yapan gibidir" düsturunca ben de gözüne haram değmelerine sebep olmuş mu oluyorum?
- Eşim beni kendi yerleşmek istediği ama benim istemediğim yere götürme hakkı var mıdır?
- Eşim kız çocuğumuzun daha iyi eğitim alması için kayınbiraderimin de yaşadığı İngiltere’ye yerleşmek istemektedir. Ben vatanımdan ayrılmak istememekle beraber çocuğumun Müslüman olmayan bir ülkede büyümesini istemiyorum.
- Eşim şu anda vize başvurusu için İngiltere’de ve ben de kızımla birlikte ailemin yanında kalıyorum. Eşim sürekli Nisa süresi 34. Ayeti referans göstererek ona itaat etmem gerektiğini söylüyor ve beni kızımla beraber kayınbiraderimin evine çağırıyor. Bunu yapmadığımdan ötürü kendisine ve kızıma zulüm ile itham ediyor.
- Dinen eşimin böyle bir hakkı var mıdır?
- Eşimle İstanbul’da evlendik, zaruri bir sebep olmadıkça (nafaka temini, sağlık gibi) yerleşmek istediği yere (yurtdışı) beni de götürme hakkı var mıdır?
- Mümkünse ayet ve hadis üzerinden açıklayabilir misiniz?