Hayvanın, besmele çekilerek kesildiği bilinmeyen durumlarda ölçü ne olmalı?
- Hayvanlar kesilmeden önce "Bismillahirrahmanirahim" denmelidir. Denmeden kesilen hayvanı yersek bu haramdır. Günah olur.
- "Bismillahirrahmanirahim" denilip denmediğini bilmediğimiz eti veya tavuğu yemek günah mı?
- Mesela kasaptan aldığımız et, mc donalds ve burger king gibi yerlerde yediğimiz et ve tavuklar. Bunları yemek günah mı?
|
Nasni
|
|
Atatürk'e Ataput diyebilir miyiz?
- Atatürk'ün fotoğraflarını bilgisayarda değiştirip dalga geçebilir miyiz?
- Buna ek olarak Atatürk atamızdır Cumhuriyet çocuğuyuz Göktürkler de atamızdır vb. (örnekler daha çoğaltılabilir) ve/veya bunların tam tersi gibi ifadeler ve bu ifadelerin anlatmaya çalıştığı şey hakkında İslam bize ne diyor?
|
Yaz
|
|
Kocanın rızası olmadan hamile kalmak günah mı?
- Ben yaklaşık 5-6 aydır evliyim. Çocuk sahibi olmak istiyorum ama eşim istemiyor. Eşim Türkiye’den Almanya’ya geldi ve çok zorlanıyor, Türkiye’ye gitme planları var beni ikna etmeye çalışıyor, çocuk olursa zorlaşır diye istemiyor.
- Ben 28 yaşıma yeni girdim ve yaşım ilerliyor beklemek istemiyorum. Eşimin haberi olmadan korunmasam mesela bunun vebali olur mu?
- O istemeden çocuk sahibi olsak Allah katında cezası olur mu?
- Çocuk özlemim var ve yaşım çok geçsin istemiyorum belki bir hastalığımız olabilir bilemeyiz ki. 30’dan sonra bayan için zor oluyor diyorlar...
|
üye90
|
|
Maide suresi 43. ayete göre, Peygamberimizin sözlerinin bir hükmü yok mu?
- Maide suresi 43. Ayette "Yanlarında kitap varken seni nasıl hakem yapıyorlar" deniyor.
- Kuran-ı Kerim varken peygamberimize danışılamaz mı, sözlerinin bir hükmü yok mu, kendisine gerek yok mudur?
|
anchovy1987
|
|
Kadının hemşirelik yapması doğru mudur?
- Kadının hemşirelik yapması (bol dahi olsa pantolon giymesi, erkek hastalara bakım vs.) doğru mudur?
- Fetvalara çok baktım kesinlikle tesettürünüzden, halvet durumundan (gece nöbeti için) taviz vermemelisiniz diyor. Çok emek harcayarak üniversiteye girdim, ailem benden çok şey bekliyor, ama benim şüphelerim var bu konuda.
- Okumayı bırakmalı mıyım?
|
Fatmaç.
|
|
Her türlü dilek için okunan duanın kaynağı var mı?
- İnternette dolaşan şöyle bir iddia var, bu iddia doğru mu, duanın kaynağı var mı, duanın arapça aslını ve anlamını verir misiniz:
- Her ne olursa olsun bir hacetin (isteğin) varsa, bir iş müşkil halde isen, güçlük ve çetinliğe düşmüş (maddi manevi sıkıntılar içinde) ise bu dua-i şerifi okumaya devam et. Cenab-ı Vacibü'l Vücud Hazretleri seni o müşkil durumdan kurtarır, hacetini reva kılar, isteğini yerine getirir, maksadın ve matlubun hasıl olur.
- Sabah namazından evvel kalkıp, Allah rızası için iki rekat namaz kıl, sonra üç defa istiğfar getir ve yedi kere salat ü selam oku, ondan sonra kıbleye karşı iki diz üzerine oturarak elleri kaldırıp, üç kere bu dua-i şerifi oku.
- Bu dua-i şerifi okuduktan sonra haceti ne ise onu Cenab-ı kibriya Zülcelal Hazretlerinden taleb ve istirham et ve sonra ellerini yüzüne sürüp kalk, fukaraya bir miktar sadaka vermek icabeder.
- Dua şöyle:
"Allahümme ya camiaş şitati ve ya mahrecen nebati ve ya muhyil ızamir rifati ve ya müciybed da'vati ve ya kaadıyel hacati ve ya müferricelkürübati ve ya sami'al asvati min fevkı seb'a semavatin ve ya fatihı hazanil keramati ve ya maliki havaici cemiy'ıl mahlükati ve ya men melee nürehül arda vessemavati ve ya men ehata bikülli şey'in ılmen ve ahsa külle şey'in adeden ve alimen bima meda ve ma hüve atin es'elüke Allahümme bikudretike ala külli şey'in ve biistiğnaike an cemiy'ı halkıke ve bihamdike ve mecdike ya ilahi külli şey'in en tecüde aleyye bikadai haceti inneke kadirün ala külli şey'in."
|
Anonim
|
|
Namaza durunca günahlar alınır mı?
- Bu rivayetin kaynağı, sıhhat durumu ve kısa açıklaması nedir?
- Kul namaza duracağı zaman Mevla (c.c) Meleklere buyurur :
"Kulumun üstünden günah ağırlıklarını alın ki namazı rahat eda etsin."
- Melekler emri yerine getirir, kul namazı bitirir ve Melekler Allah (c.c)'a sorar;
"Günahlarını yükleyelim mi?"
- Mevla (c.c) şöyle buyurur;
"Aldığım günahı geri yüklemek benim şanıma yakışmaz.."
|
Anonim
|
|