Sigara içene selam vermek caiz mi?
- Selam vermemek daha uygun olmaz mı?
|
Minshawy
|
|
Hanefiler Sedd-i zerai metodunu kullanmadıkları halde konuları hangi yolla çözmüşlerdir?
- Sedd-i zerai metodunu Malikiler kullanmışlar, Hanefiler ise bu metodu kabul etmemişlerdir. Peki Malikilerin Sedd-i zerai yoluyla çözdükleri meseleleri Hanefiler hangi yollarla çözmüşlerdir?
- Bir kaç tane verebilir misiniz?
|
MusaKayaa
|
|
Düşünerek boşalma istimna ile aynı hükümde midir? İbadetlere etkisi nedir?
- El değmeden sadece düşünerek gerçekleşen boşalmalar istimna ile aynı hükmü mü alır?
|
SonSuvari
|
|
Her ölen asker, şehit midir?
- Şehitlikle ilgili aşağıda yaptığı eleştirilere gelen bir takım tepkiler oldu. Bu tepkiler şöyleydi:
- Fitneye sebep olduğu, vatanî görevini yapan askerleri vatan savunmasında tereddüte düşürdüğü ve şehit olan aileleri ümitsizliğe düşürdüğü, yönünde tepkiler aldım. Bu tepkilere karşı yorumunuz nedir?
- İşin aslı, hakikati ne olmalıdır? Siz ne düşünüyorsunuz?
- Şehitlik, âlimlerin dahi imrendiği, “Ah keşke! Ben de o makama sahip olsaydım." dediği çok yüce bir makamdır. Şehitlik, basit elde edilen bir makam mı ki medya- gazeteler ya da ordu önlerine gelen herkese şehitlik dağıtıyor?
- Vatanî görevlerini yaparken, ölenlerin hepsinin şehit olduğunu nerden biliyorsunuz?
- Gaybı mı açıp baktınız? Birçoğunun "Niyazi" olup ölmediğini nerden biliyorsunuz?
- Hz. Peygamberin'in (s.a.v) hatırladığım kadarıyla mealen : “Ben bile sonumun ne olacağını bilmiyorum; siz, ölenlerin şehit olduğunu nerden biliyorsunuz?" kızarak dediği, bir hakikat ortada dururken, medya-gazeteler ya da ordu kim oluyor da her ölene, promosyon dağıtır gibi şehitlik dağıtıyor?
- Bir Yunanlı ya da Alman da vatanını korurken ölüyor, onlar da mı şehit oluyor?
- Allah rızası için bir vakit namaz kılmayan, karı-kız peşinde koşan adamın şehitliğinden şüphe ederim. Eğer o asker namaz kılıyor ve öldürülüyorsa, şehit olmasını Rabbimizden ümit ederiz. Fakat ölen askerin şehit olduğuna biz hüküm veremeyiz.
- “Peygamber ocağı” olarak nitelendirilen, peygambere (s.a.v) hürmeten "Mehmetçik" isimi verilen orduda, daha düne kadar Namaz kılmak yasaktı. Daha düne kadar, asker olan oğlunu görmeye giden başörtülü analar, tepedekilerin zulmüyle, laiklik inkılabı gerekçe gösterilerek, askeriyeden çıkarılıyordu.
- Sen devlet olarak, işine geldiği gibi, anne-babaları kandırmak için şehitlik kavramını istismar edeceksin; ama işine gelmeyince laiklik, diyeceksin. Bu ne ikiyüzlülük?
|
AKSAÇLI
|
|
Yanardağlar ile ilgili bir ayet var mı?
- Kuranda yanar dağlar ile ilgili bir ayet var mı?
- Kuranda yanar dağlar ile ilgili bir ayet veya Peygamberimizin bir sözü var mıdır?
|
sametalka1234
|
|
Geçmişin intikamını almak günah mı?
- Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20)
- Bu hadis rivayetine göre, bir kimse, eskiden zarar gördüğü kişiye, kendisi zarar verebilir mi?
|
Anonim
|
|
Kaza namazı çok olan birisi, günde kaç tane kaza namazı kılmalı?
- Benim 5-6 yıllık kaza namazım var. Duydum ki kaza namazı çok olanın sürekli namaz kılmakla meşgul olması gerekiyormuş. Ve bir kaza namazı kılacak kadar vakit geçtiğinde günah mı ne oluyormuş.. Bu işin Aslı nedir?
- Kolayıma geldiği gibi günde bir kaç tane kılsam olmaz mı?
- Günde 4 rekatlık kaza kılmaya başladım ama ben alışınca artırım diye düşündüm. Zaten namaz bana ağır geliyor. Birden bir yığın kılmaya çalışarak şeytanın işini kolaylaştırmak istemiyorum.
- Kaza namazım var diye başka ibadetlerle meşgul olmayayım mı?
- Ailem ile vakit geçirmeyim mi?
- İlim öğrenmek ile meşgul olmayayım mı?
|
Ebinici99
|
|
Cami şartlarından ne derece faydalanılabilir?
- Evimin hemen önündeki camide bazen namazdan önce/sonra oturup Kur'an, Fıkıh, Tefsir vs. gibi kitaplar okuyorum (ya da kaza namazı vs. kılıyorum). O sırada da sıcaktan durulmadığı için camideki bir tane vantilatörü (tavana asılı olanlardan) açıyorum. Camlar da açık ama esmiyor. Estiği zaman genelde vantilatörü açmamaya çalışıyorum.
- Her ne kadar ibadet ederken rahat olmak için yapıyorsam da bunu yine de içim hiç rahat değil. Acaba bu imkanlardan böyle faydalanmam yanlış mı?
- Bir de camide tek başıma iken bu şartlardan ne ölçüde ve nasıl faydalanabilirim? (Klima var ama bir kişi olduğum için israf olur diye açmıyorum)
|
dua2457
|
|
İnsanla maymunun bazı benzerlikleri evrime delil değil mi?
- Bir maymunun insanlarda var olan bir özelliğe sahip olması normal midir? (Fiziki benzerlik dışında ).
- Materyalist bilim adamlarının insanla maymun arasında bir bağ kurmaya çalışmaları beni aşırı rahatsız ediyor.
- Diyorlar ki; "Maymunun sol beyin yarısında insandaki konuşma merkezine benzer özellikler saptandı " bu haberin doğru olup olmadığını lütfen konuyla ilgili kaynaktan araştırıp cevaplarsanız minnettar olurum.
- Eğer bu tespit doğru ise neye işaret eder?
- Bu tür bir benzerlik sadece maymunda mı var?
- Bu doğruysa nasıl değerlendirmeli ve anlamalıyız?
- Şayet doğru ise evrimle bir alakası yoktur inşallah. Maymunun bilgisayarda tuşlara basarak kelimelerin kavramlarını algılaması normal midir?
- Bunu başka hayvanlarda yapabilir mi?
- Bu konuda birinci cevapta "eğer Allah öğretmeseydi dedikleri gibi olabilirdi" demiştiniz. İkinci cevapta da benzerlikle ilgili, Ahmet ile Ali isimleri örnek verilmiş. Bu cümleleri biraz açarak yanıtlarsanız çok memnun olurum.
- Her soru işareti bulunan bu sorulara ayrı ayrı yanıtlar verilmesini istirham ediyorum. Vesvese hastalığından kurtulmak istiyorum.
|
ayba
|
|