Pazartesi, Temmuz 24 2017
Başlık |
Soran |
|
Firavun öldüyse, nasıl kurtarılır?
- İsra: 103, Yunus: 90-92 ayetindeki Firavun'un ölmesi veya kurtarılması çelişkili midir?
- Yunus: 90-92 ile İsra: 103 ayeti arasında çelişki olduğunu, birinde Firavun'un öldüğünü, birinde kurtarıldığını iddia edenlere ne cevap verilmeli?
|
Vladimir Vladimiroviç Netanya Fleximir Yefimoviç Rasputin
|
|
Tevrat ve İncil’in değişmediğine ayetler var diyorlar?
- Hıristiyanlar bakara 113 ayeti örnek göstererek kitaplarının bozulmadığını iddia ediyorlar sizin görüşünüzü çok merak ediyorum.
- Bu arada elhamdülillah Müslümanım sadece onlara verebilecek bir cevabım olsun diye size soruyorum. Alttaki metni Hristiyan bir sayfadan kopyaladım.
“Oysa hepsi de Kitabı okuyorlar” (Bakara 2:113) “Yahudiler: ‘Hıristiyanlar, bir temel üzerinde değiller,’ dediler. Hıristiyanlar da: ‘Yahudiler bir temel üzerinde değiller,’ dediler. Oysa hepsi de Kitabı okuyorlar...” (Bakara 2:113) Eski zamanlardan beri Yahudiler Eski Ahit’i, Hıristiyanlar ise Kutsal Kitap okuyorlardı. “Kutsal Yazıları araştırıyorsunuz. Çünkü bunlarda sonsuz yaşama sahip olduğunuzu sanıyorsunuz. Bana tanıklık eden de bu yazılardır!” (Yuhanna 5:39) “Ben yanına gelinceye dek topluluğa Kutsal Yazıları okumaya, öğütte bulunmaya ve ders vermeye ada kendini.” (1 Timoteyus 4:13) Kur’ân’ın Bakara 2:113 ayetine göre, hem Yahudiler hem de Hıristiyanlar, Tanrı’nın onlara verdiği kitapları hâlâ okuyorlar. Dikkat ederseniz, “okuyorlardı” demiyor, “Oysa hepsi de Kitabı okuyorlar” deniliyor.
- Arapça metinde geçen “yetlune” (okuyorlar) fiili onların o zamanlar Tevrât ve İncîl’i okuduklarını, bu kitabın ellerinde bulunduğunu gösterir. Aksi takdirde, onların “bir vakitler onu okuduklarını” belirtmek için geçmiş zaman kipinin “teleune” (okudular) kullanılması gerekirdi. Ama şimdiki zaman kipinin kullanılması, bu kitapların Hz. Muhammed’in zamanında sağlam olduğunu göstermektedir.
|
miko25
|
|