- Hemen hemen her devlet kurumunda çay ocağı veya kettle vb. aletler kullanılıyor. Bu şekilde keyfî olarak çay içilmesi caiz mi?
- Malum toplum olarak çay içmeyi çok seven bir toplumuz. Hemen hemen her devlet kurumunda da ya bi çay ocağı var ya da kettle var ve bu şekilde çay vb içecekler tüketilmekte. Bu cihazların harcamış olduğu elektrik parası da o devlet kurumunun elektrik faturası ile birlikte ödenmektedir.
- Çay vb. şeylerin içilmesi keyfi bir ihtiyaç olduğu için bu durumun caiz olup olmadığı konusunda bilgi almak istiyorum..
- Bayan olarak polislik ve futbolu çok seviyorum, ancak başörtülü olarak dinimizce kıyafetleri uygun gelmiyor, ama seviyorum sizce ne yapmalıyım?
- Dinimizce uygun mu yoksa olmasa daha mı iyi?
- Nasıl yaparsak caiz olur?
"Ey İbrahim, şayet malının azalmasını istiyorsan ekmeği eline al gezerek ye! ..." diye başlayan bir hadisesi var mı?
- İbrahim (as)'ın serveti günden güne çoğalıyormuş. Bir gün dua ederken şöyle demiş:
"Yarab! Servetimden fakirlerin hakkını veriyorum, muhtaçları gözetiyorum, geleni hiç boş çevirmiyorum, ama malım azalmıyor hatta çoğalıyor. Yoksa ben dünyaya çok mu bağlıyım ki bana bu kadar çok rızık veriyorsun. Cenab-ı Hak, İbrahim (as)'a şöyle hitapta bulunmuştur:
"Ey İbrahim! Şayet malının azalmasını istiyorsan ekmeği eline al ve gezerek ye."
- İbrahim (as) yemek zamanlarında artık eline ekmek alıp gezerek yiyormuş.
- Bir gün duasında Rabbine sormuş: "Ya Rab! Gezerek yiyorum yine servetimde azalma yok." Kendisine şöyle cevap gelmiş:
"Sen eline mendil alıyorsun. Kırıntılar yere dökülmüyor. Onlara basmıyorsun. Şayet gezerek yerken kırıntıları yere dökseydin bereket hemen giderdi."
- Bediüzzaman Hazretleri Külliyatta aynı paragraf içinde bile Risale-i Nur ve Risaletin Nur ve Resailin nur ifadesi kullanabiliyor. Bunlar nedir, aralarında bir fark var mı, neye işaret ederler?
- Hz. İsa'nın çamurdan kuş yapıp yaratması ''Arapçasında yaratırım ifadesi geçiyor'' veya ölüleri diriltmesi burada hakikatte yaratan ve dirilten Allah mıdır Hz. İsa mıdır?
- Kadınla da, erkekle de olsa arkadan yani anüsten, dışkı mahallinden ilişki çok günahtır. Büyük günahlardan olduğunu biliyorum.
- Ancak araştırırken Ebu Hüreyre (ra)’ın bu ilişki hakkında şöyle dediğini okudum; Ebu Hüreyre'den şöyle nakledilmiştir:
“Kim bu işi erkeğe veya kadına yaparsa kafir olur.”
قَالَ أَبو الْمُعْتَمِرِ: نَادَى عَلِيٌّ عَلَى الْمِنْبَرِ , فَقَالَ : سَلُونِي سَلُونِي ، فَقَالَ رَجُلٌ : أَتُؤْتَى النِّسَاءُ فِي أَدْبَارِهِنَّ ؟ فَقَالَ : سَفَلْتَ سَفَّلَ اللَّهُ بِكَ ، أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَقُولُ : {أَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ} الآيَةَ. (Musannef Ebi Şeybe 17076) - Şimdi, ehlisünnet itikadına göre haram bir şeyi haram görerek yani helal kılmayarak yapmak kişiyi dinden çıkarmaz. Acaba Ebu Hüreyre’nin bu sözden kastı, helal görerek yapması durumunda mıdır? Şerhi var mı?