Aklı Allah veriyor, neden akılları ermez diyor?
- Allah, Kur'an'ın bazı ayetlerinde kafirlerin akılları ermez diye bildirmiştir.
- Aklı Allah verdiğine göre inanmayanlara neden akılları ermez diye buyurmuştur?
|
aykayk
|
|
Rumlar, Halep yakınlarına gelinceye kadar kıyamet kopmaz, hadisi Fırat Kalkanı'na mı işarettir.
- Rumlar, Halep yakınlarına gelinceye kadar kıyamet kopmaz, anlamındaki hadis Fırat Kalkanı operasyonuna ve orada yaşanacaklara işaret midir?
"Rumlar (Hıristiyanlar) A'mak veya Dabık'a (Halep yakınlarında iki yer) gelene kadar, kıyamet kopmaz. Medine'nin en hayırlı insanlarından bir ordu, o gün Hıristiyanlara karşı çıkacaktır. Müslüman ordusu, Hıristiyanlara karşı harb nizamında saf saf olduğunda, Hıristiyanlar Müslümanlara ‘Mallarımızı harab edenlerle savaşmak için bize yol açın' diyecekler, ancak Müslümanlar izin vermeyeceğinden savaş olacaktır. Müslümanlar bu savaşta 3 gruba ayrılır. Üçte biri, savaştan kaçar ve mürted olur ve Allah onların tövbelerini ebediyen kabul etmez, üçte biri şehid olur, ki bunlar Allah katından şehidlerin en faziletlisidir. Diğer üçte biri de, fethe devam ederler, netice de Konstantiniyye'yi alırlar. Fetihten sonra, kılıçlarını zeytin ağaçlarına asmış bir halde ganimeti aralarında taksim ederken şeytan aniden nara atarak ‘Deccal, ehlinizi elde etmiş ve sizin yerinize geçmiştir' der. Şeytanın bu haberi yalan olduğu halde Müslüman askerler yola çıkarlar ve Şam'a gelirler. Bu sırada Deccal çıkar. Savaşmak üzere hazırlık yapıldığı bir sırada, Meryem oğlu İsa (a.s.), gökten nüzul eder. Allah'ın düşmanı olan Deccal, İsa’yı görünce, tuzun suda erimesi gibi erir. Şayet İsa (a.s.), onu bırakmış olsaydı, o zaten kendi kendine helak olacaktı. Ancak Allah onu, İsa (a.s.)'nın eliyle öldürtür ve İsa, süngüsündeki Deccal'ın kanını Müslümanlara gösterir.”
- Bu hadis sizce o bölgede yaşanacaklara işaret ediyor mu?
- Aşırı derecede benzerlik var. Detaylı bir şekilde hadisi anlatır mısınız?
|
Vito Corleone
|
|
Hz. Muhammed'den sonra, bir peygamber daha geleceğine inanan dinden çıkar mı?
- Müseylimetül Kezzab'a tâbi olanlar Hz. Muhammed Aleyhissalâtü vesselamın Peygamberliğine inansa dahi her biri Muayyen olarak tekfir ediliyor muydu?
- Şayet tekfir ediliyorsa (dünyevi ahkam itibariyle) Hz. Muhammed Aleyhissalâtü vesselamdan sonra Peygamber geldiğini söyleyen herkes Muayyen olarak tekfir edilir mi?
- Geldiğini söylemek ile geleceğini söylemek arasında fark var mı?
|
Hasa12345
|
|
Hayvanların ruhları ahirette baki mi kalacak?
- Bediüzzaman hazretleri hayvanların ruhlarının baki olacağını söylüyor.
- Peki ehli sünnet alimleri bu konuda icma etmişler midir? Çünkü bu görüşe zıt görüşler de duyuyoruz.
|
Anonim
|
|
Kur'an'a harf mi ilave edilmiş?
- Şöyle bir iddia var:
- Eski Kuranlarla şimdiki Kuranların bir olmadığı, bazı harflerin şimdiki Kuranda yazılmadığı iddia ediliyor. Örneğin, VAHİD kelimesinin yeni nüshalarda elifsiz olduğu fakat en az 20 kelimesinin elifle yazılması gerektiği söyleniyor.
- Bu iddiaya ne dersiniz?
|
Suleymannnnnnnnnnnnnnnn
|
|
Lüğat alimi Halil'e göre cilbab nedir?
- Lüğat âlimi, Sibeveyh'in üstâdı Halîl burada ne diyor?
- Ebü'l-Hasan Burhaneddin İbrâhim b. Ömer b. Hasan el-Bikâ'î, 《نظم الدرر في تناسب الآيات والسور》 nâm eserinde, lüğât âlimi Halîl'in şöyle dediğini naklediyor;
الخليل:كل ما تستر به من دثار وشعار وكساء فهو جلباب، والكل يصح إرادته هنا فإن كان القميصَ فإدناؤه إسباغه حتى يغطي يديها ورجليها، وإن كان ما يغطي الرأس فإدناؤه سترُ وجهها وعنقها، وإن كان المراد ما يغطي الثياب فإدناؤه تطويله وتوسيعه بحيث يستر جميع بدنها وثيابها، وإن كان المراد ما دون الملحفة فالمراد ستر الوجه واليدين.
|
Tîmûrtâşî
|
|
Zemahşeri, kadınların yüzlerini örtmesi konusunda ne diyor?
- Hür bayanlar başörtüsü ve uzun elbiseyle dışarı çıkamazlar aksi takdirde cariyelere benzerler. Ancak yüzlerini kapatarak cariyelerden ayrılabilirler.
- Zemahşeri Ahzab 59. ayette tam olarak ne demek istiyor?
- Yüz örtmeyi farz mı görüyor?
|
makturk
|
|
Buğyetü’l-bâhis ‘an zevâidi Müsnedi’l-Hâris isimli eser hakkında bilgi verir misiniz?
|
casper97
|
|
Güneş, ay ve dünyadan sonra, bir anda "tartıyı adaletli yapın" denilmesinin hikmeti nedir?
- Rahman suresinde güneş, ay, dünya ve doğa bahsedilirken bir anda "tartıyı adaletli yapın" ayeti geliyor ve başka tarafa dikkat çekiliyor, nedir hikmeti?
- Ayetlerin meallerini ve aralarındaki münasebeti açıklar mısınız?
|
Anonim
|
|
Birden fazla evlilik görüşmesi yapmak ne kadar uygundur?
- Bir kızla evlenme maksadıyla görüşürken aynı zamanda yani eş zamanlı olarak ikinci bir kişiyle yine evlenme maksadıyla görüşmek ne kadar uygundur?
- Dinen bir sakıncası var mıdır?
|
kobra
|
|
Arefe günü, İhlas Suresi'ni bin defa okumakla ilgili rivayet var mıdır?
|
Sorularlaislamiyet.com
|
|