Perşembe, Ağustos 22 2013
|
Başlık |
Soran |
|
Kölelik ve cariyelik müessesesinin günümüzde geri gelme olasılığı / ihtimali var mıdır?
- Kölelik cariyelik kurumunun kalktığını, kaldırıldığını biliyoruz. Peki diyelim ki İsrail'e vs. savaş açıldı ve savaştan sonra orda alınan esirler istenilirse köle cariye yapılabilir mi?
- Bunun İslam hukukundaki yeri nedir?
- Yani günümüzde bu sistemin olmaması, bunun bir daha hiç gelmeyeceği anlamına gelir?
- Tekrar geri gelmesi için diğer devletlerin de Müslümanlardan aldıkları esirleri köle yapması ve tekrar köleliği hayata geçirmesi şartı var mıdır?
- Günümüzde Moritanya, Nijerya, Hindistan gibi birçok ülkede babadan oğula geçen köle sistemi halen mevcut. Halimiz vaktimiz yerindeyse oraya gidip Müslüman bir köle alsak; hem işimizi görse hem de onu fakirlikten kurtarmış olsak nasıl olur? Bir sakıncası var mıdır?
|
izmir91
|
|
Kur'an’da, İslam'ın dünyaya hakim olacağı belirtiliyor. Fakat bu nasıl olacak; binlerce Müslüman katledilerek mi?
- Artk sabrımız kalmadı, bu işin sonu nereye gidiyor. Her yerde Müslümanlar katlediliyor ve bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor maalesef.
- Allah niye yardım etmiyor ümmetimize? Dinine bağlı Müslümanlar ölüyor. Diğer Müslümanlarsa Müslümanlıktan uzaklaşıyor.
- Ben Bulgaristanlıyım. Burada bir zamanlar Türk adlarımızı almasınlar diye direnirken, şimdi Müslümanlığımızdan eser kalmamış. Yeni neslin dinle alakası yok, camilerde eceli gelen yaşlılardan başka kimse yok. Tabi bazı pomaklar hariç. Benim annem babam 55 yaşında olmasına rağmen, içki, domuz eti yiyorlar. Onun akranları da böyle. Burada Türk dindar insanlar parmakla sayılacak kadar az.
- Niye böyle dağılıyoruz; bu gidiş nereye?
|
Anonim
|
|