- Babama "fiş-fatura tam kesin" dediğimde cevaben, devletin aldığı verginin ne kadar İslami olup olmadığını söylüyor. Devlet %18 KDV alıyor, üstüne bir de kazanç vergisi alıyor diyor. Bu vergi İslami mi?
- Hatta geçenlerde amcam da yukarıdaki soruda olduğu gibi, "Faturaları tam kesersem üç günde dükkanı kapatırım." dedi. Lütfen soruma açık bir cevap verin, hatta size zahmet olmazsa rica ediyorum çevredeki esnaflara bu konuyu bir sorun, "Boğazımızdan haram mı geçiyor, bütün kamunun hakkına mı giriyoruz." diye canım çok sıkılıyor.
- Ayrıca babamgil belki %70'e yakın fatura kesiyor, bu oran yeterli midir?
- Ayrıca hocam ben öğrenciyim arada para tahsilatını ben yapıyorum, fişi kesilmeyen satışların tahsilatını yapsam ya da babama işinde yardım etsem, ben de sorumlu olur muyum?