- İnsanda, 2 numaralı kromozomun iki sentromeri ve merkeze yakın iki telomer DNA’sı var. Ve hatta genler 12. ve 13. primat kromozomuna karşılık gelmekte.
- Akıllı tasarım veya yaratılışçılar neden böyle bir kromozomumuz olduğunu açıklayabilirler mi, diye bir soru sormuş Dr. Kenneth Miller.
- "Atmaca" yırtıcı olarak "avcılıkta" mükemmel bir kuştur, "serçe" de yaradılış itibariyle "uçuş" konusunda mükemmel bir kuştur. Ancak mükemmel atmaca, mükemmel serçeyi avlayabilmektedir. Mükemmellik bunun neresindedir?
- Aslında her şey mükemmel yaratıldıysa, neden (örnekteki gibi) biri diğerini alt edebilmektedir?
- Kur'an'ı iniş sırasına göre okuyorum, daha bitirmedim; ama ön yargılı okuduğumu farkedince küfrümü daha da arttırmadan önce size danışmak istedim. Benim sorunum:
- Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla tekrar tekrar Allah'ın evrenin yaratılışındaki hikmetlerine değinilirken, özellikle konu uzaya geldiğinde, ana unsurlar sadece Güneş ve Ay'mış gibi görünüyor, yıldızlar ise sadece göğün süsü olarak genelde burç kelimesiyle bahsediliyor. Olayın aslının çok farklı olduğuna şüphe yok.
- Ayrıca evrene genel olarak "gökler ve yer" ve bazen "ikisinin arasındaki her şey" olarak bakılıyor. Bu bana anlamsız geliyor ve bir yaratıcıdan ziyade, o zamanın uzaydan habersiz insanlarının bakış açısı gibi görünüyor?..
- Allah Kur'an’da "Firavun'a bütün mucizelerimizi gösterdik de reddetti." diyor. Allah’ın sonsuz mucizesi var mesela: biyoloji, kimya, matematik, fizik vb alanlardaki bütün mucizeleri görmüşse, büyük bir ilme sahip oldu diyebilir miyiz veya o ayeti nasıl anlamalıyız?
- Akıllı seccade diye bir şey üretiliyormuş, rekatları üzerinde bulunan ışıklar sayesinde gösteren, şaşırmamak için tesbihat sayan, üzerine sonradan eklenmiş bir cihaz yardımı ile yapan seccadelerde namaz kılmak doğru mudur?