- ANKEBUT SURESİ 32-33. ayetlerde: Lut Kavmi helak edilirken Hz. İbrahim "orada Lut var onları helak etme." diyor, melekler de ona "Sen tasa etme, biz onu ve çocuklarını kurtaracağız, ama karısı başka, o helak olacak." diyor.
- Hz. Lut'un karısının ne sebepten helak edildiği Kur'an'da geçmiyor, geçiyor da ben mi dikkat etmedim bu konuda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız?
- ENFAL SURESİ 32-33. ayetlerde: Müşriklerin "Bu Kur'an Allah katından inmiş ise bize gökten taş yağdırsın ve azap etsin." dedikleri halde, Allah Lut Kavmini bir çırpıda helak ettiğini söylerken, Müşrikleri sırf içlerinde Hz. Muhammed var diye azap etmediğini söylüyor?
- Bu ayetlerin hepsinin de iki surenin 32-33. ayetleri olmasını da ilginç buldum. Lütfen bunlar izah eder misiniz?