İmrân b. Husayn'dan rivayet olunduğuna göre; Bir adam ölürken altı kölesini azad etmiş ve onlardan başka malı yokmuş. Bu (haber) Peygamber (s.a.v.)'e ulaşınca o kimse için ağır sözler söylemiş, sonra köleleri çağırıp onları üçe bölerek aralarında kur'a çekmiş. (Kur'a sonucu bunlardan) ikisini azad etmiş ve dördünü de köle olarak bırakmıştır. Müslim: Eyman/56. Nesai; cenâiz/65. İbn-i Mâce ahkâm/20 hadisini açıklar mısınız?
?(Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah'ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim için) karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.? (Nisa, 24) Bu ayette kadını incitecek sözler vardır. Kadına verilen mehir onun hayatını güvene almak için veriliyor vs. ancak burada öyle bir söz var ki, sanki kadından yararlanılması karşılığı ona para veriliyor?
Mearic Suresi, 11. ayette "Birbirlerine gösterilirler" (fakat herkes kendi derdindedir) denilmektedir. Bu ayette geçen "birbirlerine gösterilmek" ifadesi ne anlama geliyor?
"Kıyamet yaklaşınca (ahir zamanda) müminin rüyası yalan çıkmaz" (İbn Mâce, Rüya; 9). Bu Hadis-i Şerifde Efendimiz (a.s.m.) hangi tür rüyalardan bahsediyor. Mesela kıyamet ve alametleri, mahşer gibi rüyalardan mi?
Cemiyetimizde ciddi bir soruyla karşılaştım ve sizden cevap rica ediyorum. Yeryüzünde Altı Milyarı aşkın insan yaşamaktadır. 1. Bu sayıda kaç çeşit yüz (sima) farklılıkları vardır? 2. Kur?an ve Hadiste nerelerde bildirilmiştir? 3. Bilimsel açıdan ateist bir insanın sorusuna nasıl cevap vermeliyiz? 4. Beyaz, zenci, japon v.s. yüz simalarındaki sır ve ilahi gaye nedir? 5. Bu soruların cevabını Türkçe ve Almanca olarak vermeniz mümkün mü? Acil olarak bu akşama kadar cevabınızı bekliyorum.