Ahkaf Suresi 20. ayette, dünya hayatındaki bütün güzel şeyleri harcadınız onların zevkini sürdünüz" ayetini Bazı hocalarımız şöyle açıklıyor: "İnsan meşru dairede aldığı lezzetlerden ahirette sorguya çekilmez, fakat burada tattığı lezzet ve faydalandığı nimetler ölçüsünce ahiretteki mükafat ve tadacağı lezzetlerde eksilme olur" Bu doğru mu? Zira Allah dostlarına dört halife başta olmak baktığımızda hepsinin meşru bile olsa dünyanın lezzet zevk ve sefasından yılandan kaçar gibi kaçtıklarını görürüz.
Nisa suresinde İsa?yı öldürdüklerini sandılar deniyor, Maide Suresinde İsa, Allah'a ?beni vefat ettirince onların gözetleyicisi sen oldun? diyor. Yani bir ayette İsa?nın ölmemiş olduğunu, onların öyle sandığını, diğer ayette ise İsa?nın vefat etmiş olduğu yazılı neden? Bizler şehitlerimize de ölüler demiyoruz bu da onun gibi bir şey mi?
Hz. Zekeriya Allahtan çocuk istiyor. Duası kabul olup çocuk müjdeleniyor. Bu sefer tanrım benim nasıl çocuğum olur diyor. Yani hem tanrıya güvenip ondan çocuk istiyor olunca neden inanmakta zorluk çekiyor?