Hanefilerin Maturidi mezhebine tabi olmaları hakkında bilgi verir misiniz?
"Siz hanefiler amelde Ebu Hanife'ye, itikatte İmam Maturidi'ye tabisiniz. Ebu Hanife'nin itikatı mı bozuktu da Maturidi'ye tabi oldunuz?" gibi bir soru ile karşılaştım. Cevap veremedim, aydınlatırsanız sevinirim.
|
varolpolat
|
|
Taharet (istinca), su yerine ıslak mendille yapılabilir mi?
- Kücük abdesti bozduktan sonra ön organı su ile yıkamak gerekir mi?
- Sadece tuvalet kağıdıyla son damlaları silip, ıslak bir tuvalet kağıdıyla silmek yeterli mi?
- Kabir azabının çoğu, küçük abdesti doğru şekilde yapılmadığından olduğunu duydum. Dinimizi göre nasıl hareket etmemiz lazım?
|
Anonim
|
|
Şu üç şeyde armağan vardır: Deve yarışı veya at yarışı veya ok yarışı. Bu hadis bugün için de geçerli mi?
Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şu üç şeyde armağan vardır: Deve yarışı veya at yarışı veya ok yarışı" bu hadis bugün için de geçerli mi veya onun yerine poligonda atış yapsak paintbol oynasak veya abd kendine asker yetiştirmek üzere bilgisayar oyunları programlıyor biz de aynı amaç olmak kaydıyla bilgisayar oyunlar oynasak bize de armağan var mı armağandan kasıt sevap mı?
|
havari
|
|
Şafii mezhebine göre akşam namazının vakti ne zamana kadar devam eder?
Bir şafii arkadaşım var. Arkadaş, akşam namazı vaktinin, hanefilerden farklı olarak kısa olduğunu söylüyor. 1 saati geçtiği zaman namazlarının süresinin çıktığını söylüyor. Yolda servis çektiğinden bu süreyi aşıyor fakat hanefilerde bir saati aşsan dahi, yatsıya az bir süre kaldığında akşam namazı kılındığından, hanefilere uyarak akşam namazını kılmam mümkün mü diye soruyor.
|
SIRDAR
|
|
Muğayyebat-ı Hamse hakkında bilgi verir misiniz?
- Lokman suresinin sonunda sorulan beş bilinmeyenin bazı tefsirler ve ilahiyatçı arkadaşlar, aslında sadece üçünü Allah (cc) sadece ben bilirim, diğerlerini sadece ben bilirim demiyor, diyorlar; dolayısıyla üçtür deniliyor?
|
naykut
|
|
Hz. Muhammed'in yakın akrabaları kimlerdir?
- Peygamber Efendimizin (asm) hiç kardeşi olmamış mıdır?
- O dönemde herkes dilediği kadar evleniyordu. Peygamber Efendimizin (asm) babası bir kere mi evlendi?
- Efendimizin halaları ve amcaları olduğunu biliyoruz, peki teyzeleri ve dayıları var mıydı? Varsa iman etmişler midir?
|
baldamlası
|
|
Şafii mezhebine göre gusül abdestiyle namaz kılınabilir mi?
-Şafii bir kimse gusül abdesti ile namaz kılabilir mi?
|
erolbasyesil
|
|
Kadın, hangi durumlarda kocasında izin almadan çalışma hakkına sahip olur, bekar veya evli bayanların kazançlarını harcama serbestiyeti nasıldır?
Kadının çalışması ile ilgili bilgileri okudum. ?İdeal olanı, kadının çalışmamasıdır. Beyinden izin çıkmaz, rızası söz konusu olmazsa hanımın çalışması meşru da olmaz, makul de görülmez.? 1..Kadınların; ne veya neler ?İÇİN? çalışmak istemeleri meşrudur, haklarıdır? (Ahzab 36) ve Hanımların çalışmak istemelerinin TEKASÜR tutkusu olup olmadığını nasıl düşünmelidirler? 2.Bekar hanımların çalışmaları kimlerin iznine bağlıdır? Evli hanımlar için eşlerinin, bekar hanımlar için kimlerin iznine bağlı ise, bu kişiler kadının ne amaçla çalışmalarına izin vermeleri gerekir? ?Kadının kazancı kendine aittir. Eğer koca kadına çalışması için izin verirse kazancına ortak olamaz.? 3. Kazanca ortaklık ne demektir ? 4.Bekar hanımların kazançlarına kimler ortak olabilir veya olamaz ? 5. Fıtrat itibariyle geçim için çalışma sorumluluğu bulunmayan kadın, kazancını nelere harcayabilir? 6.Günümüzde çalışan kadınlar, geçim sorumluluğu olan işsiz ve olumsuz, kısıtlı koşullarda çalışan erkekler ve onların geçimlerinden sorumlu oldukları yüzbinlerce insanların üzerinde ?KUL HAKKI? var mıdır?
|
Anonim
|
|