Sahih-i Müslim'de bir rivayette Peygamberimiz, ''giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını'' bildirirler. yukarıdaki hadis-i şerifte bu tarz giyinen kadınların ''cennetin kokusunu dahi alamayacakları'' ifade edilir. bu hadis-i şerifte muhatap alınan kadınlar kimlerdir? yani iman etmiş bir kadın içinde bu durum geçerli midir? ''cennetin kokusunu alamamakla'' peygamberimiz neyi kastetmiştir?
Kadının koku sürünerek dışarı çıkmasını, yabancı erkeklere bunu duyurmasını yasaklayan hadisi şerifler nelerdir; bunları tam olarak nakledildiği şekilde eksiksiz aktarır mısınız?
- İmam rükuya vardığında dışarıdan bir adamın gelmekte olduğunu hissederse, yetişebilmesi için rükûyu uzatabilir mi?
- Şafilere göre durum nedir?
- Bazen kuzanimle birlikte namaz kılıyoruz. O geç kalınca ben secdede biraz fazla durup bana yetişmesini bekliyorum, secdedeyken de Allah'a dua ediyorum. Ben geç kalınca da o aynısını yapıyor. Bu şekilde namazlarımız bozulur mu?
- Tek başıma kıldığım zamanlarda da secdede dua ediyorum ya da üçten fazla subhanerabbiyelala diyorum. Namazım kabul olur mu yoksa bozulur mu?
- Fakir bir kimse borç para ile hacca gitse, daha sonra zengin olsa, tekrar hacca gitmesi gerekir mi?
- Kişi farz olmadan borç para bulup hacca gidiyor. Hacdan döndükten sonra zengin olursa gitmesi farz olur mu?
- Önceki yaptığı hac kabul olur mu?
Yaklaşık iki yıl önce kapandım, öğretmen olduğum için okulda başımı açıyorum. Evde ablamın eşinin, yani eniştemin yanında saçlarımı açıyorum, diğer tesettür kurallarına dikkat ediyorum. Ben onu kardeşim biliyorum ve o çok dinine bağlı bir insan. Ablamla evli olduğu sürece bunda namahremlik olmadığını duydum; acaba doğru mu merak ediyorum?..