- Âdetli bir bayan yeni doğum yapmış bir kadının 40 çıkmamış bir bebeği görmeye gitmesi, yüzüne bakması sakıncalı mıdır?
- Duyduğum ve anlatılan bilgiler bunun sakıncalı olduğunu ve bebekte yaralara yol açtığını söylüyor. Tıbbi olarak da bu mümkün mü?
- Önümüz kurban mevsimi ülkemizde kurbanlıklar pahalı, ama Kırgızistan gibi ülkelerde 80 ya da 100 dolara kurbanlık bulunabiliyormuş. Ben Kırgizistan'a kurban göndersem bu kurban makbul olur mu?
- İlle de kendi ülke fiyatlarımda kurban mı kesmem gerekir?
- 2005 yılında eşimle umreye gittik yalnız pasaport masrafı hariç bütün masraflarımız bir başkası tarafından karşılandı bu durumda hac bize farz mı olur?
Allah'ın kitabında "yedi kat gökler" den bahsedilir ve peygamberlerin ve kutlu, iyi ruhların bu gök katlarında bulunduğu söylenir. Mesela Hz. İsa'nın 3. kat gökte bulunduğu bildirilmektedir. Acaba ölen iyi insanların ruhlarının gittiği yer olarak belirtilmiş olan berzah aleminin cennet bahçeleri, bu yedi kat gökler olarak tarif edilmiş olan uzay mekanları olabilir mi? Kıyametin bu gök katlarında da kopacağı söyleniyor. Acaba mahşerde dirilecek olan iyi ruhlar bu yedi kat göklerde mi bulunmaktadır?