|
Vitir namazının üçüncü rekatında tekbir getirilmesinin sebebi nedir?
|
seda627
|
|
|
Birden fazla evlilik yapan bir kadın, cennette hangi eşi ile evli olacaktır?
Ebu Hanife'ye göre kadın öldüğünde eşler arasındaki nikâh bozulur. O zaman kadın veya erkek cennette yeniden istediği insanla evlenebilir mi? Mesela iki defa evlenmiş, ama birinci eşini istemiyor. O zaman neden sahabeler cihada giderken eşlerine "Bizimle olmak isterseniz bizden sonra evlenmeyin." diyorlardı?
|
Anonim
|
|
|
Bacak bacak üstüne atmak Allah'a saygısızlık mıdır?
|
ebuqatade
|
|
|
İyi niyetimizin devamlı kötüye kullanılması durumunda nasıl davranmamız gerekir?
İyi niyet önemlidir. Ama yaptığın iyi niyete devamlı mantıksız karşılık geliyor. İyi niyete devam etmek mi yoksa bırakmak mı lazım? Çünkü iyi niyet günümüzde yalnış anlaşılıyor, salaklık olarak görülebiliyor.
|
?iranl?
|
|
Hadis-i şeriflere göre Müslümana bela ve musibetlerin gelmesi ve uğursuzluk sebebi nedir?
- Nisa sûresi 79. âyetine göre, peygamberler günah işlemedi ama onlara en büyük belalar geldi; sebebi nedir?
- Ayrıca, Peygamberimiz (asm) hadislerinde belaların hangi nedenlerle geleceğini haber vermiş midir?
|
ubeyde53
|
|
|
Hz. Âdem babamızın ismini kim koydu? Konuştuğu dil ne idi? Bir de madem bir tek atadan geliyoruz ırklar, renkler ve farklı diller nasıl ortaya çıkıyor?
Haydi dilin farklı olmasını anladım da renk farklılığı nasıl ortaya çıkıyor?
|
ubeyde53
|
|
|
İblis (şeytan) de imtihana tabi miydi, yoksa yaratıldığından bu yana kâfir miydi?
İblis başından beri cehennemlik olduğuna göre, niye cennette çok veya belirli bir müddet kaldı? O da mı kulluk imtihanı ile imtihan ediliyordu?
|
ubeyde53
|
|
|
Melekler insanların ilerde kan döküp fesat çıkaracağını nasıl bildiler? Neden, "Yeryüzünde fesat çıkaracak bir varlık mı yaratıyorsun?" şekline bir soru sormuşlardır?
Bakara sûresi, 30. âyette, melekler insan ilk defa yaratılırken, onu, öyle bir varlığı hiç görmemişken, insanın kan dökeceğini nereden biliryor? Nefis sahibi olduğumuz olsa diyelim, nefsi cinlerden mi gördü acaba?
|
ubeyde53
|
|
|
Uyumadan önce ve uykudan uyanınca okunacak dualar nelerdir?
Akşam yatarken, uykudan uyandığımda okuyacağım dualarla ilgili Peygamber Efendimiz (asm)'in uygulamarı ve tavsiyeleri var mıdır?
|
yusuf_sim
|
|
|
Şafii ve Hanefi mezhebine göre, nafile orucu bilerek bozan kimse bunun kazasını yapmalı mıdır?
|
COLDMA
|
|
|
Bazı evliyalar "Hakiki hakâik-ı eşya, esmâ-i İlâhiyedir. Mahiyet-i eşya ise, o hakâikın gölgeleridir." demişler; bu ne demektir? Eşyanın hakikatı hakkında bilgi verir misiniz?
|
vetone
|
|
|
Heykel şeklindeki süs eşyalarını evimizde bulundurmamız caiz midir?
Evlerde ve bazı mekânlarda kullanılan süs eşyaları insanı gizle şirke götürür mü? Malum, bunların arasında Hristiyanların kullandığı melek kabartmaları gibi heykeller var ve heykellerde farkında olmadan cahiliye dönemindeki evlerin içine giren putlara benzetilemez mi?
|
Anonim
|
|
|
Fıtır sadakasının verilme vakti hakkında bilgi verir misiniz? Ramazan'dan önce fıtır sadakası verilir mi?
|
Ismail576
|
|
|
Mezheplere göre bayram namazında zevaid tekbirleri ve farklı mezhebdeki imama tabi olma konusunda bilgi verir misiniz?
Bir bayram namazında Arap olan imama uyduk, yalnız onun tekbirleri bizimkinden fazlaydı. Yani ellleri kaldırma konusunda. Ben dört tekbirden sonra uymadım uyan arkadaşlarımız olmuş. Hanefi mezhebinde bizim bu namazımız kabul olmuş mudur?
|
Ismail576
|
|
Dinimize göre, eşimin, benim rızam dışında babasına para vermesi caiz midir?
Eşim ve ben kamu kurumunda çalışıyoruz. Biraz borçlarımız var, eşim babası araba alacak diye ona biraz maddi yardımda bulunmak istiyor. Ben ise buna karşıyım. Borcumuz varken kayınbabama para vermesini istemiyorum. Dinen eşimin benim rızam dışında babasına maddi yardımda bulunması caiz midir?
|
fgaripoglu
|
|
|
Dört rekatlı namazın üçüncü rekatında yanlışlıkla oturan kimse nasıl hareket etmelidir?
Namazda üçüncü rekatta yanlışlıkla oturdum ve de aklıma Rabbena'yı okurken geldi; bu aşamada ne yapılması gerekiyor? Ben Rabbena'yı bitirip sağ tarafıma selam verip sehiv secdesi yaparak aynı şeyleri okuyup namazı bitirdim, acaba namazım kabul oldu mu veya tekrar kılmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa sünnetini falan hepsinini mi kılmam gerekiyor?
|
Anonim
|
|
|
Irklar, kan grupları ve dünya dilleri nasıl oluşmuştur?
Rabbimiz Hz. Âdem (as) ile insan neslini yaratmış olduğuna göre, Hz.Âdem (as)'in evlataları bütün dünyadaki milletlerin ataları olsa gerektir. O hâlde bu evlatların hepsi Hz.Âdem'den her şeyi ders aldıklarına göre, lisanlar niçin değişik değişik olmuştur? Fiziksel özelliklerin farklı olması coğrafik değişikliklerden diye mantık yürütebiliriz, amma bu meselede bir mantık yürütemiyoruz...
|
mizan952
|
|
Hamile veya emzikli olan bir bayanın Ramazan orucunu tutması gerekir mi?
Ramazan yaklaşıyor, bir konuda bilgi istiyoruz.Hamile olanların oruç tutması mı daha iyi yoksa tutmaması mı? Çocuğun anne baba üzerine hakkı geçer mi? Diyorlar ki kadın dayanabilirse tutsun, ama kadın dayansa bile çocuk açısından risk olup olmadığını nasıl anlayacağız, nasıl bileceğiz? Ayrıca şimdi risk olmasa bile ilerde çocuk açısından risk teşkil eder mi? Çocuğun zihinsel ve bedensel zayıf olmasına sebeb olur mu?
|
Anonim
|
|
Abdestli kadının saçını açması abdestini bozar mı?
- Abdest alırken baş örtülür mü ve konuşulmaz mı ve niye?
- Abdest alırken başını örten bir bayan, sonra başı açık bir hâlde dışarı çıksa ve bir erkek ona baksa ve kısa bir süre sonra tekrar evine geri dönse, (erkek gördü diye) abdesti bozulmuş olur mu?
|
MER-CEM
|
|
|
Şarkı söyleyen kadının sesi haram mıdır? Kadın sesi avret midir?
|
Anonim
|
|
|
Bid'at konusunda bilgi verir misiniz? Bid'at nedir? Tüm bid'atlar haram mıdır; iyi niyetli bidatlar da mı haram?
Cuma namazlarındaki iki defa ezan, camilerde minarelerin olması bid'at mı? Bazı önemli günlerde (Beraat, Mirac, Regaib) bir yere toplanmak bid'at mıdır? Sahabeler, tabiinler ve tabe-i tabinler kutsal günlerde özel bir şeyler yapmamışlar. Bununla alakalı hadisler var mı? Varsa kaynakları ile beraber açıklar mısınız?
|
mehman469
|
|
|
Uzun süre ayrı kalan eşlerin nikâhı bozulur mu?
Uzun süre eşlerin birbirinde uzakta kalmalarindan sonra dinimiz gereği nikâh yenilemeleri gerekir mi?
|
suat483
|
|
|
Yeni doğan çocuğun kulağına ezan ve kamet okunması konusunda bilgi verir misiniz?
|
minikwife
|
|
|
Zina yaparken insanın imansız olduğunu belirten hadise göre, zina yaparken ölen kimse imansız mı ölmüş olur? Yani zaina yaparken iman gider mi?
"Kişi zina edince iman ondan çıkar ve başının üstünde bir bulut gibi havada durur. Zinadan çıkınca iman kişiye geri döner." Bu hadisten anladığımıza göre, kişi zina ederken ölürse kafir olarak mı ölecek?
|
Anonim
|
|
Tesettürlü giyinmek, örtünmek kemik erimesine yol açıyor mu?
Tesettürlü olanların güneş görmediğinden D vitamini alamadığı, bunun da kemik erimesine yol açtığı iddia edilmektedir. Nasıl cevap verirsiniz?
1. Madem tesettür, hayati bakımından önemli olan D vitamininin kadınlar tarafından alınmasına engel oluyor ve eksikliği hastalıklara sebebiyet veriyor, Allah’ın hikmeti neden böyle bir emre izin vermiştir? Sıhhat için zararlı olduğu iddia edilen tesettür neden Allah tarafından kullarına emredilmiştir?
2. D vitamin üretimi için UV-B ışınlarına ihtiyacımız var. Pencere kenarında oturma ile elde edilemeyen bu vitamin nasıl elde edilir? Tesettüre giren bir bayan bunu nasıl elde edecek
3. İslam, Müslümanlar tarafından insanlık için hayatın en mükemmel bir yolu olarak görülüyor. Ancak eğer İslam Allah tarafından gönderilmiş olsaydı ve kadınların tesettüre girmesini emretmiş olsaydı mantıkî olarak insanların vücutlarını güneşe maruz bırakmalarını sağlayarak D vitamini alabilecek yapıda yaratmazdı.
4. Tesettür obezite ile ilişkilendirilmiş. İslam-i kıyafetlerin spor yapmayı zor veya imkânsız hale getirebileceği söyleniyor. Tesettürlü kadınların spor yapmalarının zor olacağı iddia ediliyor ve kiloların burka ile kapatılıp obezite probleminin üzerine gidilemeyeceği ve çözümlenemeyeceği söylenmiş. Obezite probleminin İslam kıyafetle üzerinin kapatıldığı ve gelişmiş ülkelere kıyasla İslam coğrafyasında daha fazla obez insanın bulunduğu iddia edilmiş. Bunun açıklaması var mı?
5. D vitamini alımı hayati derecede önemli bir konudur. İslam-i emirlerin modern bilimsel bilgiyle çelişmesini önlemek için tatmin edici bir açıklama yok mudur? İslam bilim ile uyumlu olsaydı Kuran'da veya hadis literatüründe bu konuya bir açıklık getirilmiş oldurdu veya az çok bahsedilmiş olurdu, fakat yok! Neden Yok?
6. İslam’ın fıtrat ile uyuştuğu söyleniyor. Ancak insanı kalıba sokan hatta kısıtlayan bu elbise biçimleri kadında ki (insanda ki) bu doğal fonksiyonların çalışmasına set çekiyor. Algılarını köreltiyor. Bunu nasıl açılarsınız?
|
serdar329
|
|