Yüce Allah kafire de dünyada bol rızık bahşetmekte, işlerini kolaylaştırmaktadır. Bunu nasıl yorumlamalıyız?
Değerli kardeşimiz,
İmtihan gereği olarak bazı sıkıntılar olsa da Allah'ın inayeti her zaman müminlerle birliktedir. Yine imtihan gereği olarak kafirler de bolluk içinde ve rahat içinde yaşayabilirler. Aksi durum olsaydı, imtihanın bir anlamı olmazdı.
Dünyada iman edenler bolluk ve zenginlik içinde olsalar, kafirler de fakirlik içinde olsalar, hiç kafir kalmaz herkes iman etmek zorunda kalırdı. Bu durumda da imtihan diye bir şey olmazdı.
Bazen Allah'ın yardımı sıkıntı suretinde karşımıza çıkabilir. Şayet bazı sıkıntılarla karşılaşmasak, gaflete dalıp cehennemlik olabiliriz.
Demek ki bizi cehennemden alıkoyup cennete sevkeden sıkıntılar gerçekte sıkıntı değildir. Kafirleri de azgınlaştırıp yoldan çıkartan rahatlık gerçekte rahatlık değildir.
Meselenin zahirine değil hakikatine bakmak ve ona göre hadiseleri yorumlamak gerekir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- İmana getirecek mucizeler imtihan sırrına aykırı mıdır?
- Dünya nimetlerinden yararlanmak, ahiret nimetlerini azaltır mı?
- "Cennet sonsuza dek mesut yaşanacak bir yer bir yer olsaydı, Hz. Âdem şeytana uyup yasak olan ağaca yanaşmazdı." iddiasına nasıl cevap verebiliriz?
- Edip Harabi kimdir?
- Nazar ve hasedin yaratılmasındaki hikmet ne olabilir?
- İbadet etmeyen, fakat maddi durumu ve aile düzeni yerinde olduğu için kafası rahat olan adamın duyduğu huzur ile ibadet eden ve yaşama amacının kulluk olduğunun bilincinde olan adamın duyduğu huzur arasında nasıl bir fark vardır?
- Bazı hadislerde geçen "İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak" ifadelerini nasıl anlamalıyız? Ummamız ve istememiz gereken tek şey Allah rızası değil midir?
- Cansızlar, bitkiler, hayvanlar; yeryüzü halifesi olan insan için yaratılmıştır; insanların cinlere de ihtiyacı var mıdır?
- Allah Teala her şeyin malikidir. O hâlde, Felak suresi'nde geçen "Sabah aydınlığının Rabbine sığınırım." ifadesini nasıl anlamalıyız?
- Ahirette insanın bedeni ile haşr edilmesinin hikmeti nedir?..