Efendimizin (asm) neden gölgesi yoktu ve neden üzerine sinek konmazdı?..
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Hasais dediğimiz sadece Peygamber Efendimize (asm) has özellikler vardır. Sineklerin Onu rahatsız etmemesi (Kadı Iyaz, Şifa, 1/67), gölgesinin yere düşmemesi de (Şifa, 1/68) ona has özelliklerden sayılmıştır.
Süleyman Çelebi Mevlid'inde "Nur ayandır, nurun olmaz gölgesi." diyerek bu konuya dikkat çekmiştir.
Peygamberimiz (asm), nur üstüne nur olduğundan dolayı, gölgesinin bazen yere düşmediği söylenebilir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (a.s.m) hasaisi / ayrıcalıklı özellikleri nelerdir?
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Hazreti İbrahim'in milletindenim, ne demektir?
- Peygamberimizin istediği gencin özellikleri nelerdir?
- Peygamberimiz doğduğunda, Allah’tan başka ilah yoktur. Ben Onun peygamberiyim demiş mi?
- Peygamber Efendimizin eşyaları neden Mısır'a gitmiştir?
- Peygamberimizin on üç ila yirmi yaşları arası ortadan kaybolduğu, bu yüzden İslam tarihlerinde bu dönem hakkında bilgi olmadığı doğru mudur?
- Peygamberimizi (asv) överken, "Levhi Mahfuz'daki ilim ona verilen ilminin bir kısmıdır." deniliyor. Bu doğru mudur?
- Peygamber Efendimizin (asv) çok evlenmesinin hikmetleri nelerdir?
- Peygamber Efendimiz (asv)'in sütanneleri kimlerdir?
- Günümüzde camilerde bulunan sakal-ı şerifler gerçekten Peygamber Efendimiz'e mi (asm) aittir? Bu kadar sakal-ı şerif günümüze kadar nasıl gelmişlerdir? Diğer taraftan bu sakal-ı şerifleri ziyaret etmek bid'at değil midir?
- Hz. Muhammed'in hayatına bakıldığı zaman sıradan bir insanın hayatında olan yemek, içmek, uyumak, evlenmek, savaşmak gibi fiiller gözükmektedir. Bu fiilleri yapan bir insanın sıradan bir insandan farkı ne olabilir?