"Evlenmeye muktedir olduğu halde evlenmeyen benden değildir." hadisine göre, evlenmeyen kişi dinden mi çıkar? Yoksa günahkar mı olur?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Hadisi-i şeriflerde bu gibi yanlış fiilleri işleyenlere "benden değildir" ifadesinin kullanılması, Peygamberimizin (asm) sünnetini terkettiği anlamında kullanılmıştır. Yani sünnete aykırı bir iş yapmıştır. Yani yapılan bu yanlış fiil, İslamın tasvib ettiği sünnet yolu değildir. Yoksa bunları yapan dinden çıkmış veya günah işlemiştir, demek değildir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Evlenmenin hükmü nedir? Evlenmek farz mıdır, bekar kalmak haram mıdır?
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Güzel bir kadın, ya benimle zina yapacaksın ya çocuğu öldüreceksin ya da içki içeceksin demiş, kişi de içkiyi tercih etmiş, ancak hem zina etmiş hem de çocuğu öldürmüş.” şeklinde bir hadis var mıdır?
- Aşir, sure veya bir ayet okunduktan sonra "el-Fatiha" denilmesi sünnet midir?
- Kıskançlığın ölçüsü hakkında bilgi verir misiniz?
- Hz. Peygamber Efendimizin bazı beddularını haksız yere yaptığını söylemek (Müslim, Birr, 88-97), ona bir saygısızlık değil midir?
- Namaz kılarken seccadenin baş veya ayak kısımlarını düzeltmek namazı bozar mı?
- Büyü diye bir şeyin var olduğuna inanmak şirk midir? Çünkü Allah dilemezse hiç bir kimse hiç bir şey yapamaz, kimse kismeyi etkileyemez!.. Bir insan başka bir insanı nasıl büyüyle olumsuz olarak etkileyebilir; bu şirk değil midir?
- Kayınvalidenin, oğluyla gelininin yatağına yatıp uyuması uygun mudur?
- Günümüzde şeyhler var mı, bunlar hak mıdır? İslam'da kadına okumak yasak mı? Erkek okusun da kızlar cahil olarak mı yetişsin; ben bu insanları anlayamıyorum...
- Kaza namazlarını niyet eden kimse bitiremeden vefat ederse mahşerde hesab anında namazlar yetmezse kıldığı vakit namazlarının sünnetleri de farz yerine geçer mi?
- Al-i İmran Suresi 50. ayetinde Hz. İsa (a.s.) hakkında Yahudilere haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak için gönderildiği buyurulmaktadır. Neler helal kılınmıştır?