Bir kadın, sigaradan dolayı bedenin ve ağız kokusunun çok olması, temizliğine dikkat etmemesi gibi nedenlerle, eşini reddedebilir mi?
Değerli kardeşimiz,
Aile yuvasının devamı için eşlerin haklarını kullanmak yerine, haklarından feragat etmeleri daha uygundur. İzalesi mümkün olan ağız kokusu gibi çirkin halleri izale etmemek bir koca için vebaldir. Çünkü Peygamberimiz (a.s.m) sarımsak yiyen kimsenin ağız kokusuyla cemaate, camiye gitmemesini (Buhârî, Et'ime 49; Müslim, Mesâcid 73, 74) tavsiye etmiş, hatta sarımsak kokusu olan birini cemaatten uzaklaştırmıştır. (Müslim, Mesâcid 78)
Aynı yatakta yatanlardan birinin hayat arkadaşına “yatağı dar edecek şekilde” pis kokularla gelip uzanması gayr-ı insanî bir davranıştır. Ayrıca eşini rahatsız etmesinden dolayı kul hakkına girer.
Bununla beraber, böyle bir kötü davranışın, size de uzak durmak gibi bir diğer kötü davranış hakkını vermez, diye düşünüyoruz.
Ayrıca, eğer aileyi devam ettirmek istiyorsanız, “kocanıza red cevaplar” yerine, onun erkekliğinin damarına basmadan, kadınlara mahsus güzel, ince üslupla bu yanlışlardan uzaklaşmasını veya temizliğe daha dikkat etmesini sağlayabilirsiniz, diye düşünüyoruz.
Sizin onu reddetmenizden ötürü yanlış yola düşmesi durumunda, vebaline ortak olacağınızı da unutmayın.
Siz görevinizi yapın, onun da görevini yapması için hem Allah’a yalvarın, hem de yumuşak bir tarzda ona yaklaşıp sizi seven biri olarak size eziyet etmemesi gerektiğini hatırlatabilirsiniz.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Bir kadın, sigaradan dolayı bedenin ve ağız kokusunun çok olması, temizliğine dikkat etmemesi gibi nedenlerle, eşini reddedebilir mi?
- Eski kocasını kaybetmiş olan karıma nasıl sevgi gösterebilirim?
- İSLAM FIKHI AÇISINDAN SİGARA
- Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir?
- Oruç tutarken yemek veya parfüm koklamak orucu bozar mı?
- SIGARA İÇMEK HARAM MIDIR?
- Karısı veya kocası ölene, evlenmek istiyor musun, demek sünnet midir?
- Yoksulluğa sebep olan 24 şey hadis mi?
- Allah ve Resûlü'nün Tavsiye Ettiği Gıdalar
- “Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma.” hadisi, üç günden fazla küs kalınmaz, düsturu ile ne kadar uyumludur ve bencilce değil midir?